301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
12 Nisan 2017 - Çarşamba 11:11 Bu haber 2278 kez okundu
 
Demirel; “Ak Parti Hayırcı Gibi Çalışıyor”
Demirel; “Ak Parti Hayırcı Gibi Çalışıyor”
SARAY Haberi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Saray İlçe Başkanı Demir Ali Demirel yaklaşan referandum öncesi gazetemize özel açıklamalarda bulundu. AK Parti ilçe teşkilatının hayırcı gibi çalıştığını belirten Demir Ali Demirel 80 milyonu yöneten Cumhurbaşkanı ve Başbakanın milletine terörist demesini ilçe başkanı ve vekillerin nasıl içine sindirdiğini sordu ve FETÖ ve PKK ile zamanında kimin aynı masaya oturduğunu da sordu. Demirel ayrıca Ak Partili siyasilere seslenerek “Çıksınlar 18 maddeyi anlatsınlar meydanlarda insanları kutuplaştırmasınlar. Lamla cimle insanların algısını değiştirmek istiyorlar. Algıyı değiştirerek kavga politikalarınla maddeleri insanların gözünden kaçırmak istiyorlar. Bunların yaptığı David Copperfield gibi bir eliyle kaldırıyor diğer eliyle götürüyor” ifadelerini kullandı.

Ekonomide gidişatın iyi olmadığını söyleyen Demir Ali Demirel referandumun ardından hem yerel hem de genel erken seçim beklediğini açıkladı. Demir Ali Demirel yaptığı açıklamada Saray’da AK Parti içerisinde olupta Hayır oyu vereceklerin olduğunu da iddia etti.

Açıklamasına vatandaşların referandumda neden hayır oyu kullanması gerektiğini anlatarak başlayan CHP Saray İlçe Başkanı Demir Ali Demirel, “Vatandaşlar kendi özgürlükleri için hayır vermeli. Bir ülkenin bütün tapusunu bir kişiye teslim edemezsin. Bu 18 maddeyi okuduğumuzda tek adam rejimi çıkıyor. Bir kişinin çıkaracağı yasalarla, devlet yönetilmek isteniyor. Bu maddelerin içerisinde seçtiğim insanların beni yönetmediği maddeler var bunun içerisinde. Bakanlar başkan yardımcıları seçilmemiş olacak, meclis tasfiye edilecek. Bu anayasa değişikliği ile ilk 4 maddeyi değiştirmeyi de hedefliyorlar. Cumhuriyet rejimi ve Cumhuriyet sistemini kaldırmak istiyorlar. Bunun için hayır diyoruz” dedi.

BONİBON BİR MADDE

Demirel çok tartışılan seçilme yaşının 18 e düşürülmesi hakkında, “Milletvekili seçilme yaşının 18 e düşürülmesini öngören madde o kadar önemli bir madde değil.  Bu madde ile ne bir köylünün çocuğu ne de bizim çocuklarımız milletvekili olamaz.  Bu tamamen kendi çocuklarını garanti altına almak için çıkarılmış bir madde. Bu ülkede C sınıfı ehliyet alman için 21 yaşında olman lazım. Otobüs kullanma ehliyeti alman için 24 yaşında olman lazım ama milletvekili olmak için 18 yaşında olman lazım. Sen gencine 18 yaşında önce kamyonu teslim et sonra ülkeyi teslim edersin.  Bu madde tamamen 8.5 milyon gencin oyunu almak için yazılmış bonibon bir madde” dedi.

MADEM YARGILANMASINI İSTİYORLAR 250 VEKİL YAPSALARDIR

Cumhurbaşkanı’nın yargılanamayacağını belirten Demirel, “Cumhurbaşkanı partili olacağı için kendi milletvekilleri yargılanması yönünde oy kullanmazlar. Hadi kullandılar, Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesinden 12 tanesini kendi atıyor. Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulunun 12 üyesinin altısını kendisi atıyor. Yargıyı kendine bağlıyor. Bu uygulanması mümkün olmayan bir madde. 400 milletvekilini yakalamak zor.  313 vekilleri olmasına rağmen 330 ile referandumu yakalayamadılar. Bu tamamen kandırmaca bir madde. Madem yargılanmasını istiyorlar 250 milletvekili yapsalardı” dedi.

“DİZ BENİ SEÇMEDİNİZ DİYEBİLİR”

Seçilmişlerin atanmışları denetleyemeyeceğine dikkat çeken Demirel açıklamasının bu bölümünde, ”Bundan sonra milletvekillerinin bakanlara benim ile şu yatırımlar neden yapılmadı deme imkânı kalmadı. Çünkü bakanlar dışardan atanacak. Seçtiğimiz milletvekillerinden olmayacaklar. Vekiller bakan olmak için vekil oluyorlar. Türkiye Cumhuriyet’inin vergilerinin 56 milyon seçmenin oy verip Ankara’ya gönderdiği bir kişi harcamayacak. Dışardan biri harcayacak ve istediği gibi harcayacak. Seçilmişler bu atanmışlara karşı bir yaptırım uygulamayacak.  Bu atanmış bakanların ve Cumhurbaşkanı yardımcılarının hepsi Cumhurbaşkanı’nın yargılanması için geçerli olan prosedüre tabi olacak.  Biz milletvekillerini vergilerimizin nereye harcandığını denetlensin, ilimizin sıkıntılarını çözsün diye seçiyoruz. Atanmış olanı biz seçmedik ve bize karşı sorumlu değil. Siz beni seçmediniz diye bilir” ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE’Yİ EYALETLERE BÖLECEKLER

Cumhurbaşkanı Başdanışmanının Türkiye’yi eyaletlere böleceğiz sözünü hatırlatan Demirel, “Bu değişiklik ile seçilecek cumhurbaşkanı illerin mülki sınırlarını değiştirebilecek, istediği illeri birleştirebilecek ve istediği illeri kaldırabilecek. Mesela Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ belediyelerini kaldırıp Trakya Belediyesi diye bir belediye kurabilir. Kendisi böyle bir yetkiye sahip. Buda açıkla eyalet sistemi demek. Cumhurbaşkanı’nın başdanışmanı evet çıkarsa Türkiye’yi eyaletlere böleceğiz açıkça söylüyor” dedi.

“AK PARTİ İÇERİSİNDE HAYIR VERECEK ÇOK KİŞİ VAR”

Yaptıkları saha çalışmaların değinen Demirel, “Sahada yaptığımız çalışmalarda herkesle konuşuyoruz ve vatandaş nereye oy vereceğine karar vermiş durumda. Yaptığımız görüşmelerde hayırlı akşamlar diyerek vatandaşlar bizleri uğurluyor. Vatandaşlarımız görüşmelerde bize şu konularda değinin diye bize önerilerde bulunuyor. Çalışmalar esnasında gördüğüm Saray’da çok yüksek bir hayır var. AK Parti’nin içinde de hayır verecek bir çok kişi var Saray’da” dedi.

EVETÇİLER Mİ YOKSA HAYIRCILAR MI TARTIŞILIR

AK Parti Saray İlçe teşkilatını hayırcı gibi çalıştığını belirten Demirel, “Parti olarak bir rehavet içerisinde değiliz. Biz aslında program yapılırken Kapaklı, Çerkezköy, Ergene, Süleymanpaşa ve Çorlu’ya yapılacak programlarda milletvekillerine ağırlık verilmesini istedik. Biz ilçe örgütü olarak kendi çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.  AK Parti’nin buradaki örgütü çalışmadığı için onlar vekillere ağırlık verdiler. Onların örgütü bir varlık gösteremedi. Evet afişleri bizimkilerden az, broşür dağıtmadılar. Şuan Saray’da onlar evetçi mi yoksa hayırcı mı o da tartışılır. Bana göre hayırcı gibi çalışıyorlar” dedi.

NE SEÇİMİ BİLMİYORLAR

Saha çalışmalarına değinen Demirel hayırı iyi anlattıklarını belirtirken, Ak Parti Saray İlçe Başkanlığı ve Tekirdağ Milletvekilleri daha genel seçimde mi yerel seçimde mi yoksa referandumda mı olduklarını bilmediklerini söyledi. Saha çalışmaları hakkında şu ifadeleri kullandı; Biz konuyu iyi anlattık. Hayırı iyi anlatıyoruz insanlara eveti iyi anlatamıyorlar zaten evetin anlatılacak bir tarafı da yok. Şuan da Ak Parti işi parti seçimine getirmeye çalışıyor ya da liderler arası kavgaya getirip mağdura yatıp, bu maddeleri anlatmadan referandumu geçirmeye çalışıyor. Bu da ne demek halkımızı cahil yerine koymak istiyor, biz ne anlatsak vatandaşımız yer düşüncesi var. Çıksınlar meydanlarda 18 maddeyi anlatsınlar insanlar dinlesin kararını versin. Ak Parti İlçe Başkanlığı mahallelerde Saray Belediyesini suçluyor. Tekirdağ milletvekilleri Büyükşehir Belediyesini suçluyor. Onlar daha genel seçimde mi yerel seçimde mi yoksa referandumda mı onun farkında değiller”

“ATATÜRK’ÜN TERÖRİSTLERİYİZ”

Yalan konusuna da değinen Demirel, genel başkanımız dedi gelsinler onlara 30 dakika veriyorum ben 10 dakika konuşacağım anlatsınlar bu maddelerde bir tane yalan varsa çıksın desinler yalan gazeteye de versinler yalan söylüyorsun siz.  Kendi yazdıkları anayasa metninden konuşuyoruz biz.

Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un konuşmasının tamamı dinlendiğinde kamuoyunda oluşturulan bir algı söz konusu değil. Konuşması cımbızlandı. Ama öyle bir düşüncesi varsa tasvip etmiyoruz. Hüsnü Bozkurt’un söylediği çok konuşuluyor ama hayır verenler FETÖ’cüdür konuşulmuyor. Bizim gezdiğimiz her yerde ben bunu dillendirdiğim zaman bir tanesi çıktı dede ki ‘Ben Türkiye Cumhuriyetini savunan teröristim’ hatta bir yerde de Atatürk’ün teröristleriyiz diye slogan attılar”

“TEK ADAMLIĞI İÇLERİNE SİNDİRMİŞ”

Anayasa değişikliğinin asıl hedefinin çift başlılığı kaldırmak değil diktatörlüğü getirmek olduğunu savunan Demirel, Ak Parti’nin demokrasiyi içine sindiremediğini buna örnek olarak da eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun istifa etmesini göstererek şunları söyledi; Çift başlılığı kaldırıyoruz derken Ak Parti bugüne kadar 15 yıl tek başına iktidardı. Burada bir çift başlılık gördük mü görmedik. Yüzde 49,2 oy almış bir başbakanı bir gecede indirdiler. Sen ineceksin sen bineceksin dediler. Çift başlılığı tek başlılığa döndürmek değil, onlar tamamen demokrasiyi içine sindirememiş, sindiremediklerinden dolayı da daima tek adamlığı içlerine sindirmiş aidiyet duygusuyla bağlı bir parti. Zaten partinin içinde bir demokrasi olmuş olsa yüzde 49,2 oy almış Davutoğlu’na başbakanlığı bıraktırmazlardı. Şimdide çıkıp diyorlar ki kendisi istifa etti. Ama adam çıktı dedi ki bu bir zaruri ihtiyaçtır, refik arkadaşlar bugün görmüş olduk dedi. Çift başlılığı kaldırıyoruz derken cumhurbaşkanıyla sadece ekonomiden terörden sorunlar yaşanmıştır. Onlar tamamen bir diktatörlük bir tek adamlık rejimi kurulsun Başkanlık Sistemi adı altında Emperyalist ülkelerin tuzağına düşürmek istiyorlar. Bu oyunu Türk milleti bozacak”

“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN YÜZDE 90 ŞART”

Anayasanın meşru olabilmesi için yüzde 90 oy alınmasının şart olduğunu vurgulayan Demirel, şunları kaydetti; “Anayasa değişiklikler toplumsal bir metindir. Yüzde 50,1 ile almışsan yüzde 49,9 bu metine karşıdır. Ve bu anayasa değişikliği değildir bir kere. Bu ülkede kabul görmemiş bir anayasadır. Anayasanın meşru olması için yüzde 90 gibi bir oranla kabul görmesi lazım. Avrupa ülkelerinde anayasa değişmemiş sadece günün koşullarına göre eklemeler yapılmış ama bizde sürekli anayasa değişiyor. Neden çünkü 1920’de Cumhuriyet ilan edilmiş, Cumhuriyet ile bir sıkıntı var bu yüzden anayasa değiştirilme isteniyor. Bunun arkasından ilk dört madde geliyor.

Bu anayasa barışı demokrasiyi ve kardeşliği bir araya getirmez yine aynı sorunlar olur. Daha önce 60 maddenin 54 maddesini bütün partiler meclise getirmek istemişti ama Ak Parti son anda başkanlık sistemini masaya getirerek masayı dağıttı. Çünkü bunlar bütün katmaların olduğu bir anayasayı değil sadece kendi anayasalarını bu ülkeye dayatmak istiyorlar. Bu maddelerin altı tanesi Mısır, Suriye ve Libya anayasasında var. Mülki idarilerin değişimi illerin kapatılıp açılması bakanlıkların açılıp kapatılması, başkana bütün anayasanın bağlanması gibi Suriye anayasası bu kadar iyiyse Suriye’nin durumu ortada”

“5 LİRAYAYA MUHTAÇ OLACAĞIZ”

Demirel son olarak ülke genelindeki hayır oyu beklentisini açıklayarak, referandumda ne sonuç çıkarsa çıksın erken seçime gidileceğini belirterek sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Yüzde 55-60 arası hayır oyu gelmesini bekliyorum. Türkiye referandumdan sonra erken seçim görür ne kadar çıkarsa çıksın çünkü ülke ekonomisi çok kötü şuanda. Yurtdışında ki kavgalardan kaynaklanan bir sürü sorunlar var ekonomi zor durumda zaten onu düzeltmek içinde Varlık Fonu diye bir şey çıkardılar. Türkiye’nin bütün dev kuruları ipotek gösteriliyor yurt dışından kredi alabilmek için. Biz IMF’ye 5 milyar dolar borç verecektik ama şuan gözüküyor ki biz 5 liraya muhtaç olacağız gibi”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 28.04.2024
Bugün
10 - 17
Pazartesi
13 - 14
Salı
13 - 14
Tekirdağ

Güncelleme: 27.04.2024
İmsak
17 Şevval 1445
Sabah
04:31
Öğle
06:08
İkindi
13:13
Akşam
17:01
Yatsı
20:08
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı